Súgó: üzenetek

Az SMF a közösségrôl és kommunikációról szól. Nagyon sok módja van a kommunikációnak, mint például az üzenés a fórumokon, privát üzenetek küldése, e-mail, ICQ, AIM és YIM. Azonban az SMF sajátos privát üzenet rendszere, mely a legtöbb fórumban minden regisztrált tag számára elérhetô, olykor egy sokkal megfelelôbb módja, mint ezek bármelyike.

 1. Privát üzenetküldés
  1. Leírás
  2. üzenetek olvasása
 2. A Pü felület
  1. új üzenet létrehozása vagy válasz egy üzenetre

Privát üzenetküldés

Leírás

Habár az e-mail egy jó mód a tagokkal való közvetlen kapcsolat felvételére, fórum szempontból számos hátulütôje van: meg kell nyitnod az e-mail alkalmazásod az üzenet megírásához és elküldéséhez, a címzettnek meg kell nyitni az ô e-mail alkalmazását és ellenôriznie kell leveleit, az üzeneted az összes többi levél között elkeveredik és olykor több percig vagy óráig is tarthat, míg a levél a címzetthez ér.

Az e-mail alternatívájaként az SMF egy gyorsabb, sokkal személyesebb módot kínál fel. A fórumon való privát üzenetküldés azonnal kézbesíti leveled a címzett privát postafiókjába. A levél teljes egészében az SMF-en keresztül kerül elküldésre és ott is érkezik célba, így még a címzettnek se kell megnyitnia egy másik alkalmazást vagy az SMF-et elhagynia. A privát üzenetküldés továbbá mind a feladónak, mind a címzettnek nagyobb személyes jelleget ad, mivel egyikôjük e-mail címe sem jelenik meg. A privát üzenetek csak a két fél nevét jelenítik meg.

Ha egy címzett nem elérhetô, a privát üzenetek a felhasználó Pü fiókjában várakoznak egészen addig, míg be nem jelentkezik és el nem olvassa és/vagy törli ôket. Az SMF privát üzenetküldôje beépített, nagymértékben személyes jellegû levelezô rendszer.

üzenetek olvasása

Privát üzeneteid olvasásához be kell hogy legyél jelentkezve, majd az 'üdvözlünk, [felhasználónév], jelenleg x üzeneted van, x új' felirathoz hasonló szövegre kell kattintanod.

A Pü felület

A Pü felület mûködésében hasonló az üzenetek fôoldalához. Itt ugyan a bejövô üzenetek felületét mutatjuk be, a kimenô üzenetek felülete ugyanígy mûködik:

 Közösség neve »  Privát üzenetek »  Bejövô

üzenetek

új üzenet
Bejövô
Kimenô
Dátum  Tárgy Feladó
Az üzenet dátuma és ideje Az üzenet tárgya Másik felhasználó
Oldalak: [1]
 


 • Néhány fórum a navigációs fát felül jeleníti meg helytakarékos, vízszinten módon.
 • A Kimenô gomb átvált a kimenô postafiókba, ahol nyilvánvalóan Bejövô gombbá változik.
 • Az új üzenet gomb új levél írását teszi lehetôvé, ami hasonló egy új téma indításához, azonban megjelenik egy 'Címzett:' és 'További címzettek:' mezô és az opció üzeneted elmentésére a kimenô postafiókba.
 • A Frissítés gomb az oldal frissítésével ellenôrzi, hogy érkezett-e új üzeneted.
 • A Dátum, Tárgy, és Feladó linkek lehetôvé teszik, hogy az oszlopokat ezen paraméterek szerint rendezd (a Dátum szintén változni fog a csökkenô vagy növekvô rendezésnek megfelelôen, ahogy azt a kis nyíl mutatja).
 • A fô tárgy címek az üzenetek kezdetére linkelnek, melyek további része ugyanazon az oldalon, lejjebb találhatóak.
 • A fô Törlés gomb minden bejövô üzenetet töröl (vagy kimenôt, ha az van megnyitva). Vedd figyelembe, hogy a jelölôdoboz és a lentebb lévô Törlés gomb lehetôvé teszi a kiválasztott üzenetek törlését, a fenti jelölôdobozzal pedig az összes kiválasztható.
 • Az oldal számok az üzenetek további oldalaira linkelnek.

új üzenet létrehozása vagy válasz egy üzenetre

új privát üzenet létrehozására számos lehetôség van, de mindössze annyi a lényeg, hogy be kell legyél jelentkezve:

 • Követheted az 'üdvözlünk, [felhasználónév], jelenleg x üzeneted van, x új' linket, majd kattints a bejövô postafiókban az új üzenet linkre.
 • Rákattinthatsz egy másik tag nevére, kinek profil összegzô képernyôjérôl a Privát üzenet küldése a felhasználónak linkre kattintva küldhetsz levelet.
 • Küldhetsz új üzenetet közvetlenül a felhasználó hozzászólásainál található IM elérhetô/nem elérhetô ikonokra kattintva.
 • Küldhetsz új üzenetet a profil összegzô képernyôjén közvetlenül az Aktuális állapotnál található Pü elérhetô/nem elérhetô ikonokra kattintva. (Ez az ikon/link gyakran megtalálható a fent leírt felhasználói információnál is.)
 • Egy üzenetre való válaszolás nagyon hasonló egy témára való válaszoláshoz.
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu