Súgó: A regisztrációs képernyô

A legtöbb fórum megköveteli a vendégektôl a regisztrációs feltételek elfogadását a regisztráció megkezdése elôtt. Az Elfogadom gombra kattintva a vendég elfogadja a feltételeket, melyek a fórumtagságára vonatkoznak. Néhány fórum megkövetel egy minimum életkort, mely alatt nem engedélyezi a regisztrációt.

Regisztrációs ûrlap

Szükséges adatok

Hitelesítési módszer: (?)
OpenID Hitelesítô URL:

Ellenôrzô kód

írd be a képen látható betûket / számokat
Betûk / számok meghallgatása / Másik kép kérése

írd be a képen látható betûket / számokat:
Melyik a legjobb fórum szoftver?:

A regisztrációs ûrlapra érve a vendégnek meg kell adnia a felhasználónevét és egy valós e-mail címet. Ha nem érvényes e-mail címet ad meg, az megakadályozhatja a regisztrációját a fórumra, a fórum beállításaitól függôen.

A hitelesítési módszert is ki lehet választani. A leggyakoribb módszer egy jelszó megadása. Bár a fórumon engedélyezhetô, hogy a felhasználók használhassák az OpenID-jüket a belépéshez.

A vizuális megerôsítés azt a célt szolgálja, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a regisztráló valóban egy ember és nem egy bot. Ez az ellenôrzési mód két féle képpen kérhetô - CAPTCHA és egyedi kérdések. A CAPTCHA módszer megjelenít egy képet, mely véletlenszerû betûket és számokat ábrázol. Az egyedi kérdés módszer megjelenít egy vagy több relatívan egyszerû kérdést melyre a vendégnek helyesen kell válaszolnia. A fórumon mindkét megoldás alkalmazható egyidejûleg is.

Amikor a vendég befejezi a regisztrációt, három lehetôség jelenhet meg attól függôen, hogy van beállítva a fórum.

  • Bejelentkezés - Ha a regisztráció azonnalira van állítva, akkor a felhasználót autómatikusan belépteti a fórum.
  • Aktiváció - Ha egy e-amail aktivációs üzenet jelenik meg, akkor elôször aktivlni kell a fiókot mielôtt bejelentkezne.A fórum egy e-mailt küld a felhasználónak, melyben leírja neki, hogy tudja aktiválni a fiókját.
  • Megerôsítés - Ha egy tagság jóváhagyásos üzenet jelenik meg, akkor az új fiók csak akkor lesz használható ha egy adminisztrátor megerôsítette. Amennyiben egy adminisztrátor megerôsítette a fiókot, a felhasználó e-mailt fog kapni róla.

SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu