Súgó: Keresés

Mivel az SMF egy erôteljes keresômotorral rendelkezik, használatának ismerete meglepôen sikeres eredményeket nyújt!

 1. Keresés indítása
 2. Szintaxis
  1. Idézôjelek
 3. Egyszerû vagy összetett?
  1. Egyszerû keresés
  2. összetett keresés

Keresés indítása

Feltételezzük, hogy a fórum az alapértelmezett SMF sablont (vagy annak egy leszármazottját) használja, egy egyszerû Keresés mezô (az összetett keresôre vezetô linkkel) kell hogy legyen a felsô összezárható részben és egy Keresés opció a fômenüben. Ha nincs, a fômenü Keresés opciója még így is az összetett keresôre mutat.

Szintaxis

Mivel bármilyen karakterkombinációt beírhatsz (és kereshetsz rá), dönthetsz az idézôjelek használata mellett, hogy keresésed hatásos legyen:

Idézôjelek

Dióhéjban annyit, hogy a simple machines forum szavakra keresve a három szó bármelyikére vagy az összes szóra keres, de kettôs idézôjelbe téve ôket (pl. "simple machines forum") csak a teljes kifejezésre fog keresni.

Egyszerû vagy összetett?

Egyszerû keresés

Az egyszerû keresés használatához (ha be van kapcsolva) mindössze a fentebb körvonalazott alapvetô szintaxis ismerete szükséges. Tudnod kell, hogy ez az eszköz az egész fórumon keres az általad meghatározott bármely vagy összes szóra, ami az elmúlt 9999 napban (ami több, mint 27 év) lett elküldve! Tehát a keresés kézben tartásához javasolt az összetett keresô használata.

összetett keresés

Habár az összetett keresô kezdetben kissé bonyoultnak tûnhet ha sok fórum és alfórum van, meglepôen egyszerû, amikor az alapvetô összetevôire van lecsökkentve:

Keresési paraméterek beállítása

Válassz egy fórumot, vagy keress az összesben


 • Néhány fórum a navigációs fát felül jeleníti meg helytakarékos, vízszinten módon.
 • A kezdeti megjelenések ellenére valójában három opció létezik a keresésre: a legördülô menübôl elérhetô összes szó egyezik és Bármely szó egyezik, valamint a "Egyezés kifejezésként" továbbra is elérhetô a fentebb leírt módon.
 • Az alapértelmezett * a Felhasználó szerint mezôben alapvetôen egy helyettesítôkarakter, hogy egyezzen minden hozzászólóval. Kérlek vedd figyelembe, hogy egy speciális kereséshez bármely egyszerû felhasználónévvel helyettesítheted, de jelenleg nem kereshetsz több felhasználó szerint, a helyettesítôkaraktert kivéve.
 • Az Eredmények megjelenítése üzenetekként a teljes üzenetet megjeleníti, mely tartalmazza a keresett szót (válasz opcióval), a hagyományos linkelés helyett azonban sokkal több oldalra bontja le az eredményeket, ami fontos lehet, ha egy népszerû szóra vagy kifejezésre keresel.
 • Az üzenet kora a keresendô hozzászólások minimális és maximális korát határozza meg.
 • A Válassz egy fórumot egy újabb eszközt kínál fel a keresés leszûkítésére, alapértelmezett értéke 'összes' (az egész, vagy még pontosabban, az összes fórum, melyhez van olvasási jogosultságod).
 • A Keresés gomb nem meglepô módon az egész mûveletet elindítja, azonban közvetlenül az 'Enter' billenytû lenyomása bármely keresési mezôben néha sokkal kényelmesebb.
SimplePortal 2.3.3 © 2008-2010, SimplePortal | Fordítás: SMF-Portal.hu